Huhtikuun pakina käsittelee vaihtolava-auton kuljettajaa

Kirjoitettu .

Lava-kuski on työyhteisönsä outolintu. Päällepäin hänen touhuissaan ei käytännön ihmisen silmissä ole juuri mitään järkeä. Hän ryntäilee ympäri maakuntaa ja joissain tapauksissa ympäri maata vailla selkeää suunnitelmaa. Tavallinen tallaaja ei välttämättä koe järkevänä puolentoista tonnin metallilaatikon toimittamista keskelle metsää vain sen takia, että sen voi noutaa myöhemmin pois. Lavakuski perustelee sen ehkä osaltaan kaikuna ajaltansa valtion vihreissä: ”tee työtä jolla on tarkoitus”.  Muu työyhteisö on tulkinnut tämän vastauksen palvelevan suurempaa kokonaiskuvaa, jota he eivät välttämättä näe, eivätkä siksi koe tarpeelliseksi miettiä asiaa liikaa.

Kysyttäessä hänellä on aina valtava kiire, mutta pikajuoksijan omainen lähtö hyytyy lähes poikkeuksetta ensimmäiselle kahvilalle, koska ajoaikamääräykset niin häneltä edellyttävät. Parhaimmillaan lavakuskin voi kohdata päivän aikana useita kertoja ja niistä jokainen kerta on tavalla tai toisella erilainen. Milloin hänellä on lavoja kyydissä, milloin ei. Joskus laatikot ovat täynnä ja välillä niitä ei ole ollenkaan. Mielleyhtymät kodin pihapiirissä pyörivästä, siemeniä jemmaavasta oravasta ovat ilmeisiä. Pitkälti edellä mainituista syistä muut kuljettajat katsovat tätä ADHD-oravaa hieman päätä kalistaen ja miettien äänettömästi: ”mitähän tuonkin päässä liikkuu?”

Lavakuski on työnsä puolesta lähimpänä tosielämän rekkakuskia, kuin kukaan työkavereistaan. Hänen hymykuoppansa loistavat aina vastaantulijoiden silmiin kohdattaessa valtatiellä. Hänellä vastuu painaa hartioiden sijasta kaasupoljinta, jotta raskaampi kuorma ei hyytyisi ensimmäiseen vastaantulevaan mäkeen. Aamukahvilla tai iltanuotiolla muut saavat kuulla hänen tarinoitaan kaukaisista maista ja huoltoasemista, mutta todellisuudessa ei olla kuitenkaan maakunnan raja-alueita kauempana.  On kuitenkin kiistatonta, että hänen vyöllään on myös muutamia kaukomatkoja, mutta ne eivät yksinkertaisesta työluonteestaan johtuen juuri onnistu vakuuttamaan muita kuljettajia, kuin yksittäistapauksissa.

Hyvää pääsiäistä!

Ota yhteyttä
05 3571 366
Suurpää Oy on ympäristohuollon ammattilainen, joka palvelee yrityksiä ja teollisuutta sekä kotitalouksia ja julkishallintoa.
  • 05 3571 366

  • suurpaa(at)suurpaaoy.fi

  • Toimisto avoinna arkisin 08:00 - 16:00

  • Poikkikatu 7, 49400 Hamina

Operaattori:
Apix Messaging Oy (003723327487)

Verkkolaskutusosoite:
003703508272

OVT-tunnus:
003703508272

Mikäli ette voi lähettää verkkolaskuja, pyydämme lähettämään paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Suurpää Oy
(Apix skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Sähköpostiskannauksen osoite:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.