Skip to main content

Putkistokuvaukset ja kuntokartoitukset

Osana viemärihuoltoamme, tuotamme putkistojen tv-kuvaus- ja kuntotutkimuspalveluita.

Putkistojen TV-kuvaus ja kuntotutkimus paljastaa viat ja häiriöt

Osana viemärihuoltoamme, tuotamme putkistojen tv-kuvaus- ja kuntotutkimuspalveluita.
Käytössämme oleva putkistojen tv-kuvausyksikkö on varustettu erilaisilla ajettavilla ja työnnettävillä kameralaitteilla mahdollistaen putkistojen tutkimuksen lähes kaikkiin käytössä oleviin putkikokoihin 50 mm - 1200 mm. Kuvaustulokset tallennamme ja arkistoimme pyydettäessä sähköiseen muotoon. Asiakkaalle luovutetaan työstä raportti, sekä kaikki tuotetut kuva- ja videomateriaalit. Raportointi tehdään standardin SFS -EN 13508-2 mukaisesti halkaisijaltaan yli 110mm putkiväleistä.

Putkistokuvauksella haetaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin

  • mikä on tutkittavan putkiston rakenteellinen ja toiminnallinen kunto 

  • mistä aiheutuu viemärin toistuva tukkiutuminen ja/tai käyttöhäiriöt 

  • mikä on putkiston jäljellä oleva käyttöikä ja saneeraustarve 

  • onko uuden putkiston asennus suoritettu oikein 

  • missä putkisto sijaitsee rakenteissa ja minne se päättyy 

  • piilokaivojen selvitys putkiston pituus ja halkaisija 

Kameralaitteistot ja niiden varustelu

Putkistokuvausautomme on varustettu iPEK Rovion – kamerajärjestelmällä ja WinCan VX– raportointiohjelmalla. Pisin yhtenäinen kuvausmatka on 300 metriä. Ohjelma tuottaa sähköisen tallenteen, kuvausraportin sekä viettokaltevuusprofiilin (yli 200mm putket) kustakin kuvatusta kaivovälistä. Raportit voidaan tallentaa asiakkaan tietojärjestelmän mukaiseen muotoon.

Käytössä on myös pienempiin putkikokoihin soveltuvia MiniCam Solo Pro-laitteistoja

Putkiston hajuhaitta- ja vuototutkimukset

Mikäli kiinteistöissä on toistuvasti havaittavissa viemärin hajua, voidaan ongelma selvittää suhteellisen yksinkertaisella savukokeella. Savukokeessa putkistoon tuotetaan kemiallisesti vaaratonta ja hajutonta savua, joka putkistoon levitessään paljastaa mahdolliset putkistovauriot ja hajun lähteet.

Savutuksen avulla voidaan myös selvittää putkistojen tuuletusviemäreiden toiminta. Savukoe voidaan liittää osaksi putkiston kuvausta ja kuntokartoitusta. Putkiston huuhtelun ja kuvauksen jälkeen ylimääräinen karsta ei ole tukkimassa mahdollisia vuotokohtia, jolloin putkiston tiiviydestä saadaan varmin mahdollinen tulos.